Menu
Your Cart

Κατασκευαστές


Τα ελαστικά Agate  κατασκευάζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ελαστικών στον κόσμο. Της εταιρείας Shandong Hengfeng Rubber & Plastic Co., Ltd. ("Hengfeng"), η οποία ιδρύθηκε το 1995 και καλύπτει έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου, αξίας 800 εκατομμυρίων δολαριών και πάνω από 10000 εργαζόμενους. Η εταιρεία διαθέτει έξι εργοστάσια στην πόλη Dongying και την πόλη Linyi της επαρχίας Shandong στην Κίνα. Τρία εργοστάσια ελαστικών φορτηγών (TBR) με ετήσια παραγωγική ικανότητα 6 εκατομμυρίων ελαστικών, τρία εργοστάσια ελαστικών αυτοκινήτων (PCR) με ετήσια παραγωγική ικανότητα 24 εκατομμυρίων ελαστικών. Επιμένοντας στην τεχνολογική καινοτομία , η εταιρεία εισήγαγε την προηγμένη τεχνολογία κατασκευής και εξοπλισμού παραγωγής από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία κλπ. Στο εργοστάσιό της παράγονται επίσης τα ελαστικά των εταιρείων Hifly, Sunfull, Ovation και Cachland


Η εταιρεία Alliance ιδρύθηκε το 1950 στην Χαντέρα του Ισραήλ. Η Alliance έχει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και την κατασκευή σε ένα ευρύ φάσμα ελαστικών για διάφορες εφαρμογές. Στο εργοστάσιό της συνολικής έκτασης 230.000 μ2 στο Ισραήλ, η Alliance παράγει ετησίως ελαστικά συνολικής αξίας πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια , το 75% αυτής της παραγωγής προορίζεται για τη γεωργία (AGRI) και το 25% προορίζεται για ελαστικά βαρέων οχημάτων (OTR).Η εταιρεία Altura ιδρύθηκε το 1958 και έχει έδρα την Μουμπάι της Ινδίας. Είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών, μέλος του ομίλου CEAT Limited, παράγοντας ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βιομηχανικών οχημάτων (Industrial), βαρέων οχημάτων εξόρυξης (OTR). Απασχολώντας 6000 άτομα σε 5 εργοστάσια (3 στην Ινδία και 2 στη Σρι Λάνκα) διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ελαστικών για κάθε χρήση.Μέρος της κινεζικής Shentai Group Co, η Aoteli συνεχίζει να αυξάνει δημοτικότητα και φήμη στην αγορά των ελαστικών. Τα προϊόντα της Aoteli έχουν αναπτύξει φήμη ποιότητας και συμμορφώνονται με τα πολύ αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα. Η Aoteli χρησιμοποιεί το καλύτερο γερμανικό, ιαπωνικό και ολλανδικό μηχανικό εξοπλισμό για την κατασκευή ελαστικών - που πωλεί πάνω από 6 εκατομμύρια ελαστικά το χρόνο. Η Aoteli σχεδιάζει να επεκτείνει το εύρος, τα πρότυπα και τη γενική προσφορά προϊόντων.Η  εταιρεία Xuzhou Armour Rubber Company Ltd (πρώην Jiangsu Tyres Plant) ιδρύθηκε το 1951. Οι ετήσιες πωλήσεις είναι στα 450 εκατομμύρια και οι εξαγωγές φτάνουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η ετήσια παραγωγική παραγωγή είναι 3,2 εκατομμύρια ελαστικών συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών δομικών – βαρέων οχημάτων (OTR), γεωργικών ελαστικών (AGRI),  βιομηχανικών ελαστικών (Industrial), συμπαγών ελαστικών (SOLID), φορτηγών (TBR) και ελαφρών φορτηγών (LTR). Ως επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 3.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 410 τεχνικών, και διαθέτει πέντε κλαδικές μονάδες παραγωγής, ένα τμήμα ερευνών επιστήμης από καουτσούκ, ένα κεντρικό εργαστήριο και ένα κέντρο εκπαίδευσης. Η  εταιρεία Xuzhou Armour Rubber Company Ltd έχει πιστοποιηθεί με ISO9001: 2008 και έχει λάβει το πιστοποιητικό DOT, ECE και 3C.


Οι εταιρεία athlete  κατασκευάζει ζάντες υψηλής ποιότητας για φορτηγά και ρυμουλκούμενα σε 500 διαφορετικές εκδόσεις,  έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα κατασκευής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ζάντες athlete έχουν περάσει όλες τις δοκιμές TüV και ISO, καθώς και μια δοκιμή ψεκασμού με αλάτι (σύμφωνα με το DIN EN ISO9227) της DEKRA.


Η εταιρεία Aufine του ομίλου Aufine Group Co, βρίσκεται στην πόλη Qingdao της Κίνας, με το όραμα της παροχής στον κόσμο της ποιότητας, εξυπηρέτησης, άνεσης και ασφάλειας των ελαστικών. Παράγοντας ελαστικά, η Aufine ασκεί συνολική διαχείριση στην ποιότητα πρώτων υλών, στο σχεδιασμό, την παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο, τη δοκιμή και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, αναπτύσσοντας συνεχώς νέες καινοτομίες στην τεχνολογία των ελαστικών λαμβάνοντας υπ όψιν τις ανάγκες της εποχής.


Η εταιρεία Autogrip έχει ως έδρα την πόλη Qingdao της Κίνας, παράγοντας ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα (PCR) και φορτηγών (TBR), έχοντας ευρεία γκάμα από τύπους και πέλματα που θα καλύψουν κάθε ανάγκη.Η εταιρεία Barkley με έδρα το Weihai της Κίνας, ανήκει στις 20 κορυφαίες εταιρίες ελαστικών παγκοσμίως και είναι μία από τις μεγαλύτερες ασιατικές κατασκευάστριες εταιρίες με πάνω από 37 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της εταιρίας Barkley φτάνει έως και 6,5 εκατομμύρια ελαστικά φορτηγών (TBR) και 30 εκατομμύρια ελαστικά αυτοκινήτων (PCR). Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ελαστικών αγροτικών μηχανημάτων (AGRI) και βαρέων οχημάτων (OTR). Η εταιρεία ελαστικών Barkley απέκτησε πιστοποιήσεις για τα προϊόντα, την περιβαλλοντική διαχείρισή τους και των συστημάτων υγείας-ασφάλειας. Η Barkley εγγυάται ελαστικά υψηλής ποιότητας με ανταγωνιστική τιμή.

Χρησιμοποιήστε Barkley---Νιώστε τη διαφορά.


Η εταιρεία Belshina είναι κατασκευαστής ελαστικών με έδρα τη Λευκορωσία (Belarus). Το όνομα είναι μια συντομογραφία για το "Belaruskaya shina", ή "Belarusian Tire". Παράγει πάνω από 180 μεγέθη ελαστικών για αυτοκίνητα (PCR), φορτηγά (TBR), αγροτικά μηχανήματα (AGRI), βαρέα οχήματα (OTR) , οδοποιίας μηχανήματα και ηλεκτρικά οχήματα. Πάνω από το 90% των ελαστικών είναι ακτινικά (radial). Όλα τα είδη προϊόντων (πνευματικά ελαστικά) προστατεύονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας με δύο παραμέτρους: σχεδιασμό και εμφάνιση. Η Belshina συνεργάζεται με εταίρους από 36 χώρες. Η κατασκευή των ελαστικών ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1965. Το 1968 τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα μηχανικών υπηρεσιών (η οποία αργότερα έγινε μηχανολογική μονάδα), όπου κατασκευάστηκε και κατασκευάστηκε ο εξοπλισμός για τις μελλοντικές περιοχές παραγωγής, αναπτύχθηκαν νέες τεχνικές κατασκευής ελαστικών και κατάρτισης των εργαζομένων. Την 31η Δεκεμβρίου 1971 το ερευνητικό κέντρο της μηχανικής μονάδας υπηρεσιών παρήγαγε το πρώτο της ελαστικό για ορυχείο , ανυψωτικής ικανότητας 27 τόνων. Στις 31 Δεκεμβρίου 1972 τέθηκε σε λειτουργία το εργοστάσιο ελαστικών αγροτικών μηχανημάτων. Το εργοστάσιο ελαστικών φορτηγών και αυτοκινήτων άρχισε να λειτουργεί στις 30 Σεπτεμβρίου 1976. Στις 31 Ιανουαρίου 1985 ένα τέταρτο εργοστάσιο εντάχθηκε στην οικογένεια της Belshina. Στις 13 Απριλίου 2011 η Belshina Radial για λεωφορεία και φορτηγά απέκτησε το Standard Nasional Indonesia (SNI) - εθνικό πρότυπο της Ινδονησίας.


Η εταιρεία BF Goodrich, η οποία ιδρύθηκε από τον Benjamin Franklin Goodrich το 1870, αργότερα γνωστός ως BFGoodrich, ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές ελαστικών στα δυτικά της Appalachian. Την προηγούμενη χρονιά, ο Goodrich είχε αγοράσει την εταιρία καουτσούκ Hudson River. Με έδρα το Akron στο Οχάιο, η εταιρεία BFGoodrich ξεκίνησε ως κατασκευαστής εύκαμπτων σωλήνων από καουτσούκ, οι οποίοι πωλούνταν κυρίως ως πυροσβεστικοί σωλήνες. Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε, άρχισε να παράγει ελαστικά για ποδήλατα, οδηγώντας την τελικά στην παραγωγή πνευματικών ελαστικών αυτοκινήτων το 1896, καθιστώντας την BFGoodrich την πρώτη εταιρεία στην Αμερική για την κατασκευή αυτού του είδους. Η BFGoodrich δεν ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής ελαστικών στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 20ου αιώνα. Μεταξύ των ανταγωνιστών της ήταν η Goodyear, η Firestone, η General και η Uniroyal. Λόγω εκτεταμένων ερευνητικών και επιστημονικών μεθόδων, όπως η αξιολόγηση της φθοράς των ελαστικών και η δοκιμή μακροζωίας, η BFGoodrich βρισκόταν στην κορυφή της βιομηχανίας. Η εταιρεία Goodrich, η οποία προηγουμένως ονομαζόταν BF Goodrich Company, σταμάτησε να κατασκευάζει ελαστικά το 1988 και πούλησε την επιχείρηση και την επωνυμία BF Goodrich στη Michelin. Αποκτήθηκε το 1990 (μαζί με την Uniroyal, τότε την εταιρεία Uniroyal Goodrich Tire Company) από τον γαλλικό κατασκευαστή ελαστικών Michelin. Πριν από την πώληση, η BFGoodrich ήταν ο πρώτος αμερικανός κατασκευαστής ελαστικών για την κατασκευή ακτινωτών τροχών (radial).

Τα ελαστικά BFGoodrich έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά αξιόλογα ιστορικά οχήματα:

Το 1903 το πρώτο αυτοκίνητο που διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά BFGoodrich.

Το 1927 το αεροπλάνο του Charles Lindbergh, το "Spirit of St. Louis", το οποίο έκανε την πρώτη επιτυχημένη πτήση χωρίς στάση στον ατλαντικό, ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά BFGoodrich.

Το 1977 το διαστημικό λεωφορείο Columbia ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά BFGoodrich κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Η BFGoodrich συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες κερδίζοντας 28 συνολικά νίκες στα Baja California Competitions και 13 νίκες στο ράλι Παρισιού-Ντακάρ. Ήταν επίσης ο προμηθευτής ελαστικών για τις εποχές 2006 και 2007 του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι.


Η εταιρεία BKT (Balkrishna Industries Limited) με έδρα στη Μουμπάι της Ινδίας,  είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής στην αγορά των ελαστικών εκτός δρόμου. Από την ίδρυσή της το 1987, η  εταιρία BKT έχει επικεντρωθεί με επιτυχία σε εξειδικευμένα τμήματα, όπως της γεωργίας (AGRI), των κατασκευαστικών και βιομηχανικών οχημάτων (Industrial) καθώς και βαρέων χωματουργικών οχημάτων (OTR). Ως αποτέλεσμα, η BKT έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο παίκτη στον κλάδο των ελαστικών εκτός δρόμου με ένα μερίδιο αγοράς 6% και όγκο πωλήσεων στα 712 εκατομμύρια δολαρίων που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 30% τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα, η BKT έχει τέσσερις θυγατρικές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Τα προϊόντα της πωλούνται σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω ενός δικτύου εθνικών διανομέων.


Η εταιρεία Bridgestone ιδρύθηκε το 1931 και έχει έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Είναι ο γηραιότερος Ιάπωνας κατασκευαστής ελαστικών και ένας απο τους μεγαλύτερους στον κόσμο με κορυφαία ποιότητα ελαστικών χάρη στην πολυετή πείρα της εταιρίας. Δραστηριοποιείται σε 25 χώρες, έχοντας 178 εργοστάσια στην κατοχή της. Παράγει όλους τους τύπους ελαστικών: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR), έχοντας ευρεία γκάμα που θα καλύψει κάθε ανάγκη στην αγορά ελαστικών.


Τα εταιρεία Carlisle με έδρα το Franklin (Tennessee) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής παράγει ελαστικά για  γκαζόν και κήπο, ATV και βοηθητικά οχήματα, Trailer / Hauling, γεωργία / κατασκευές και βιομηχανικά ελαστικά  (περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και υποστήριξη εδάφους αεροδρομίου). Ο Όμιλος Carlstar απασχολεί πάνω από 3.500 συνεργάτες σε 14 εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε τέσσερις χώρες και έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα μετατροπής μεγάλων ιδεών σε προηγμένα προϊόντα με έμφαση στην καινοτομία των προϊόντων, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών.


Η CEAT (Cavi Elettrici e Affini Torino) ltd. ιδρύθηκε το 1924 στο Τορίνο . Σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών της Ινδίας και έχει παρουσία στις παγκόσμιες αγορές. Η CEAT παράγει πάνω από 165 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως και προσφέρει ελαστικά σε όλα τα τμήματα κατασκευάζοντας ακτινικά (radial) ελαστικά για: φορτηγά και λεωφορεία, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, χωματουργικά μηχανήματα, περονοφόρα οχήματα, τρακτέρ, ρυμουλκούμενα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και σκούτερ. Η παραγωγική της ικανότητα υπερβαίνει τους 800 τόνους την ημέρα.


Τα ελαστικά της CST προσφέρονται από την εταιρεία Cheng Shin Rubber Ind. Co. Ltd. (Cheng Shin Tire). Χρησιμοποιώντας περισσότερα από 20.000 άτομα, η Cheng Shin Tire είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών ποδηλάτων στον κόσμο και προσφέρει προϊόντα και σε πολλές άλλες κατηγορίες. Με παρουσία σε περισσότερες από 150 χώρες, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παράγοντας ελαστικά και για ποδήλατα, μοτοσικλέτες, οχήματα παντός εδάφους, αυτοκίνητα, φορτηγά, περονοφόρα οχήματα, γεωργικά, γκαζόν και εξοπλισμός κήπου. Με εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν τρία εργοστάσια στο Xiamen της Κίνας, οι δραστηριότητες της CST διαθέτουν εξοπλισμό κατασκευής παγκόσμιας κλάσης, πρωτοποριακή τεχνολογία και μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, την παράδοση και την ικανοποίηση των πελατών. Η CST τηρεί τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Η εταιρεία έχει αποκτήσει πιστοποιητικά και βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης DOT (Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ), του ISO9001, του E-Mark, του TS 16949 και του βραβείου καλώς καταξιωμένων κατασκευαστών της Κίνας.


Η Continental AG, κοινώς γνωστή ως Continental, είναι κορυφαία γερμανική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται σε ελαστικά, συστήματα φρένων, εσωτερικά ηλεκτρονικά, ασφάλεια αυτοκινήτων, συστήματα μετάδοσης κίνησης, ταχογράφους και άλλα εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις βιομηχανίες μεταφορών. Η Continental εδρεύει στο Αννόβερο της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός ελαστικών στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1871 ως κατασκευάστρια ελαστικών με την επωνυμία Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie. Είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο και παράγει όλους τους τύπους ελαστικων: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR). Τα ελαστικά της χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική χιλιομετρική απόδοση και το εξαιρετικό κράτημα.


Μια αμερικανική εταιρεία από το 1914.

Η Cooper Tire & Rubber Company ιδρύθηκε το 1914 στο Akron των Ηνωμένων Πολιτειών. Με πάνω από έναν αιώνα στην βιομηχανία των ελαστικών, η εμπειρία και η τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσει, προσφέρει στην παγκόσμια αγορά μια πλήρη σειρά ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα εντός και εκτός δρόμου (4Χ4). Οι διακρίσεις των ελαστικών της σε αγώνες αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, αποδεικνύουν την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια που προσφέρουν. Στην Cooper γνωρίζουν ότι τα τέσσερα ελαστικά στο όχημά σας είναι αυτά που σας κρατούν στο δρόμο, παίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο χειρισμού του οχήματός σας και σας κρατούν ασφαλείς στα ταξίδια σας. Ως αμερικανική εταιρεία από το 1914, εστιάζει στην κατασκευή ποιοτικών ελαστικών που θα έχουν καλή απόδοση και θα διαρκέσουν χιλιάδες χιλιόμετρα.


Ελαστικά αγροτικών μηχανημάτων , δομικών - βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων της εταιρείας COVER.


Η εταιρία Danubiana με έδρα τη Ρουμανία κατασκευάζει ελαστικά και αεροθαλάμους (σαμπρέλες) για όλους τους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων.


Η εταιρεία Deestone με έδρα την Ταϊλάνδη παράγει ελαστικά ποδηλάτων, μοτοσικλετών, αυτοκινήτων, ελαφρών φορτηγών, Pickup, Van και 4x4.


Τα ελαστικά Delinte προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό ποιότητας και απόδοσης. Η ειδική σύνθεση καουτσούκ σε συνδυασμό με τη μοναδική δομή των προφίλ ελαστικών Delinte παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών. Τα ελαστικά Delinte διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και μεγεθών σε ελκυστική τιμή. Τα ελαστικά Delinte πιστεύουν ότι ο χρήστης πρέπει να είναι σε θέση να βασίζεται σε ελαστικά του αυτοκινήτου του ανά πάσα στιγμή. Παρέχουν άριστο χειρισμό, αξιόπιστη και προβλέψιμη συμπεριφορά υπό όλες τις συνθήκες. Ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες ή σπορ οδήγηση είναι αξιόπιστα. Τα ελαστικά Delinte αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις γνωστές μάρκες premium.

Delinte, η τέχνη της απόδοσης!


Ελαστικά σε συνεργασία με τον όμιλο Malhorta (MRL).


Η εταιρεία Double Coin ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου του 1990 στην Σαγκάη της Κίνας, μετά από τη συγχώνευση των δύο εταιριών Dazhonghua Rubber Tyre Factory και Shanghai Zhengtai Rubber Tyre Factory. Ανήκει στους 15 ισχυρότερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως και είναι μία από τις μεγαλύτερες ασιατικές εταιρίες στο χώρο της βιομηχανίας. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της εταιρείας Double Coin φτάνει έως και 6,2 εκατομμύρια ελαστικά για φορτηγά (TBR), αγροτικά μηχανήματα (AGRI) και βαρέά οχήματα (OTR).


Η εταιρία Dunlop ιδρύθηκε το 1888 από τον John Boyd Dunlop στο Belfast της Ιρλανδίας. Η Dunlop είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο των ελαστικών υψηλών επιδόσεων. Πλέον ανήκει στην εταιρία ''The Goodyear Tire & Rubber Company'', με έδρα το Άκρον του Οχάιο (USA), η οποία απασχολεί περίπου 73.000 άτομα σε 22 χώρες και παράγει περίπου 200 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως. Η ιστορία της Dunlop (περισσότερα από 125 χρόνια) ανατρέχει στο πρώτο πνευματικό ελαστικό και το ξεκίνημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή η κληρονομιά αντανακλάται στο σχεδιασμό του κάθε ελαστικού. Η εστίαση στην απόδοση οδήγησε σε πολλές καινοτομίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Παράγει ελαστικά: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR).


Η Falken Tires, γνωστή ως ηγέτης στην τεχνολογία ελαστικών υψηλής απόδοσης για αυτοκίνητα, φορτηγά, SUV και crossovers, έχει χτίσει με επιτυχία μια φήμη ως κατασκευαστής ελαστικών πλήρους σειράς με μακρά ιστορία παροχής προϊόντων υψηλής ποιότητας και υψηλής αξίας. Τα ελαστικά της Falken έχουν εξελιχθεί ως ελαστικά εξαιρετικής απόδοσης.


Η εταιρεία Firestone Tire and Rubber Company ιδρύθηκε το 1900 από τον Harvey Samuel Firestone στο Άκρον του Οχάιο (USA) και αρχικό σκοπό είχε την προμήθεια ελαστικών για βαγόνια, καροτσάκια, και άλλες μορφές των τροχοφόρων της εποχής. Η Firestone είδε σύντομα την τεράστια δυναμική της να περνά στην κατασκευή ελαστικών για αυτοκίνητα. Ο Harvey Firestone είχε μια φιλία με τον Henry Ford. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Firestone να γίνει ο αρχικός προμηθευτής εξοπλισμού των αυτοκινήτων της Ford Motor Company. Το 1988, η επιχείρηση πωλήθηκε στην ιαπωνική Bridgestone Corporation και πλέον είναι η θυγατρική της. Παράγει όλους τους τύπους ελαστικών που παράγει και η Bridgestone και απευθύνεται σε πελάτες που ψάχνουν μία οικονομικότερη λύση από τα ελαστικά Bridgestone.


Ιδρύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1915 ως Western Rubber & Rubber Company. Ο William F. O'Neil και ο συνεργάτης του Winfred E. Fouse ήταν δύο νέοι επιχειρηματίες από το Akron του Οχάιο που ήξεραν ότι εάν έχτισαν ένα ποιοτικό προϊόν οι πωλήσεις θα έρθουν. Όταν εισήλθαν στην επιχείρηση ελαστικών, υπήρχαν περισσότερες από 300 εταιρείες που κατασκεύαζαν ελαστικά. Ο O'Neil αποφάσισε να παρακάμψει την αγορά και να επικεντρωθεί σε ένα ασφαλές ελαστικό αντικατάστασης. Το General Jumbo γεννήθηκε και επιπλέον το δίδυμο επικεντρώθηκε σε ελαστικά φορτηγών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, η ομάδα μηχανικών της General Tire ξεσήκωσε τη βιομηχανία κατασκευής ελαστικών όταν εφευρέθηκε η χαμηλή πίεση General Jumbo Balloon. Απαιτώντας μόνο 12 λίβρες από την πίεση του αέρα, το Jumbos Balloon ήταν η πρώτη από πολλές νέες ιδέες. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1940, οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν μια κρίσιμη έλλειψη ελαστικών λόγω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η General Tire, μαζί με άλλους κατασκευαστές, συμφώνησαν να βοηθήσουν και η παραγωγή ελαστικών άρχισε τον Νοέμβριο του 1944. Μέχρι το 1980 είχε ήδη στην κατοχή της έξι εργοστάσια παραγωγής ελαστικών. Σήμερα, η General Tire συνεχίζει την παράδοση της προσφοράς μιας πλήρους σειράς ποιοτικών, υψηλών επιδόσεων, επιβατών, ελαφρών φορτηγών, off-road και εμπορικών ελαστικών. Πλέον είναι μέλος της Continental Tire της Αμερικής.


Η εταιρεία Goodyear Tire & Rubber Company ιδρύθηκε το 1898 από τον Frank Seiberling στο Άκρον του Οχάιο (USA) και είναι μία παγκόσμια κατασκευαστική εταιρεία ελαστικών. Πήρε το όνομά της από τον Charles Goodyear, εφευρέτης του βουλκανισμένου καουτσούκ. Τα πρώτα ελαστικά Goodyear έγιναν δημοφιλής επειδή ήταν εύκολα στην αλλαγή τους και απαιτούνταν ελάχιστη συντήρηση. Η Goodyear είναι από τους πιο επιτυχημένους προμηθευτής ελαστικών στη ιστορία της Φόρμουλα 1. Θα αποχωρήσει από το άθλημα μετά από την εποχή του 1998. Είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών για αγώνες NASCAR. Κατασκευάζει επίσης ελαστικά και για αεροπλάνα, Η Goodyear παράγει όλους τους τύπους ελαστικων: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR).


Η εταιρεία Hankook Tire ιδρύθηκε το 1941 και έχει έδρα την Σεούλ της Ν.Κορέας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ελαστικών στον κόσμο για ακτινωτά ελαστικά (radial) για επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά φορτηγά, φορτηγά και λεωφορεία. Η Hankook Tire αναπτύσσει κορυφαίες τεχνολογίες για την αναβάθμιση της ικανοποίησης των πελατών μέσω προϊόντων υψηλής ποιότητας. Μέσα από τις πωλήσεις σε 185 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Hankook κατατάσσεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εσόδων από τις πωλήσεις. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 14.000 εργαζομένους, πάνω από 20 θυγατρικές στο εξωτερικό και το 70% των εσόδων της προέρχονται από τις αγορές του εξωτερικού.H εταιρεία Kleber ιδρύθηκε το 1910 και εδρεύει στη Γαλλία. Εχει μια ισχυρή ηγετική θέση στην αγορά ελαστικών και είναι μέλος του ομίλου Michelin Group. Οι αρχές της εταιρείας περιβάλλουν τρεις βασικές αξίες που την βοήθησαν να αναπτυχθεί με το εμπορικό σήμα που έχει σήμερα: Αξιοπιστία, Ασφάλεια, Εγγύηση. Τα ελαστικά Kleber χρησιμοποιούνται σήμερα για μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της VW, Peugeot, Renault και Opel (Vauxhall). Η πιο πρόσφατη καινοτομία ήρθε με την εισαγωγή του νέου συστήματος αποστράγγισης νερού μέσα από το πέλμα των ελαστικών, το Dynaxer DR.
Κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες!

Οι τελευταίες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαστικών Landsail, γι 'αυτό και αυτά τα ελαστικά παράγονται από τις πλέον σύγχρονες γραμμές παραγωγής. Η ένωση καουτσούκ είναι ένα ισορροπημένο μείγμα πρώτων υλών που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Τα διαθέσιμα πέλματα κυμαίνονται από απλά αλλά αποτελεσματικά έως έξυπνα και μελετημένα και ως εκ τούτου παρέχουν μέγιστη απόδοση. Τα ελαστικά Landsail διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και μεγεθών. Υπάρχουν ελαστικά τόσο για μεσαία οχήματα όσο και για βαριά πολυτελή SUV. Όλα τα ελαστικά Landsail χαρακτηρίζονται από ειδική σύνθεση πέλματος, η οποία έχει ως προτεραιότητα την αποτροπή της υδροπλάνησης και την αποτελεσματική διασπορά του νερού. Αυτό εξασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση στις περισσότερες συνθήκες, ακόμα και κατά την απότομη πέδηση και τους χειρισμούς έκτακτης ανάγκης.

Landsail, για πολλά ασφαλή χιλιόμετρα!


Η εταιρεία Shandong Linglong Tire Co, Ltd ιδρύθηκε το 1975 και έχει έδρα την επαρχία της Shandong στην Κίνα. Ανήκει στις 20 κορυφαίες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως και στις 5 κορυφαίες εταιρείες ελαστικών στην Κίνα. Η Linglong διαθέτει σε εθνικό επίπεδο κέντρα ελέγχου και διαπίστευσης, έχοντας δημιουργήσει το πρώτο κλειστό εργαστήριο θορύβου και αντίστασης κύλισης στην Κίνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων θορύβου για ακτινωτά (radial) ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Η εταιρεία  "Linglong" έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο «Most Valuable Brands» (πολυτιμότερες μάρκες), ενώ έχει κερδίσει τον τιμητικό τίτλο του «500 πιο ισχυρά brands της Ασίας το 2014". Στο μέλλον η Linglong έχει ως στόχο να φτάσει στο top 10 των κορυφαίων κατασκευαστών ελαστικών στον κόσμο και η ετήσια δυναμικότητα αναμένεται να φτάσει τα 90 εκατομμύρια ελαστικά το 2020. Παράγει όλους τους τύπους ελαστικων: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR).Η εταιρεία Michelin ιδρύθηκε το 1889 από τα δύο αδέλφια Edouard Michelin και Andre Michelin στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας. Το 1891 η Michelin έβγαλε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα αφαιρούμενο πνευστό ελαστικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον Charles Terront για να κερδίσει τον πρώτο αγώνα μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, το 1891 στο Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι. Η Michelin έχει κάνει μια σειρά από καινοτομίες με ελαστικά, συμπεριλαμβανομένων το 1946 το radial (τότε γνωστό ως "Χ" ελαστικό). Το 1934, η Michelin κατασκεύασε ένα ελαστικό το οποίο αν τρυπήσει θα τρέξει σε μια ειδική επένδυση αφρού, γνωστό σήμερα ως run-flat ελαστικό. Το 1988, η Michelin απέκτησε την αμερικανική εταιρία παραγωγής ελαστικών-καουτσούκ BF Goodrich Company, που ιδρύθηκε το 1870. Δύο χρόνια αργότερα, αγόρασε την Uniroyal Inc., που ιδρύθηκε το 1892 ως United States Rubber Company. Η Uniroyal έχει ήδη αγοραστεί από την Bridgestone το 1980. Η Michelin ελέγχει επίσης το 90% της Taurus Tire στην Ουγγαρία, καθώς και την Kormoran στην Πολωνία. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008, η Michelin είναι και πάλι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο αφού πέρασε δύο χρόνια ως το νούμερο δύο πίσω από την Bridgestone. Η Michelin κατασκευάζει ελαστικά στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία , την Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες. Παράγει όλους τους τύπους ελαστικων: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR), έχοντας ευρεία γκάμα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.


Η εταιρεία Mitas ιδρύθηκε το 1930 στην Πράγα της Τσεχίας με βάση την κατασκευή ελαστικών εκτός δρόμου (αγροτικά (AGRI), βιομηχανικά - βαρέων οχημάτων (OTR), μοτοσικλετών). Σήμερα διατηρεί τρία εργοστάσια στην Τσεχική Δημοκρατία, ένα στη Σερβία και ένα στο Charles City στην Αϊόβα. Εκτός από αυτές τις εγκαταστάσεις παραγωγής, η MITAS έχει ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο πωλήσεων και διανομής που λειτουργεί σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 450 εκατομμύρια ευρώ (2012) και είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους κατασκευαστές ελαστικών γεωργικού εξοπλισμού. Η εταιρεία MITAS είναι μέλος του CGS Holding Group.


Τα ελαστικά MRL (παλαιότερα γνωστά ως Malhotra Rubbers Ltd.) ανήκουν στον όμιλο βιομηχανιών Malhotra, που ιδρύθηκε το 1954 από την Late Shri CL Malhotra. Η ταλαντούχα ομάδα εργατών επαγγελματιών βοήθησε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή εμπειρία και να ενισχυθεί το δίκτυο συνεργατών της. Προσπαθεί να παραμείνει μπροστά από το χρόνο από το 1984, καλλιεργώντας την υπάρχουσα τεχνολογία της και συγχωνεύοντας την παλιά με τη νέα, για να δώσει αποτελέσματα που ταιριάζουν με τα παγκόσμια πρότυπα και ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών της. Τα ελαστικά της εκτιμώνται παγκοσμίως για την ανταγωνιστική τιμολόγηση και την απαράμιλλη ποιότητα, με παρουσία σε 85 χώρες. Η MRL Tires Ltd. είναι γνωστή ως μία από τις πιο αξιόπιστες και έμπειρες εταιρείες στη βιομηχανία ελαστικών κατασκευάζοντας ελαστικά αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), πολλαπλών χρήσεων (MPT), βιομηχανικών οχημάτων (Industrial), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR). Με έδρα το Νέο Δελχί της Ινδίας, διαθέτει 1700 μονάδες τήρησης αποθεμάτων σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η εταιρεία Nexen ιδρύθηκε το 1942 ως Heung-A Tire Co. κατασκευάζοντας ελαστικά για οχήματα στην Κορέα και από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία εμπορικά σήματα στην εγχώρια βιομηχανία ελαστικών. Το 2000 άλλαξε το όνομα της εταιρείας από την Woosung Tire σε NEXEN TIRE για να βελτιωθεί η εικόνα της εταιρείας, η NEXEN TIRE έχει επιτύχει αξιοσημείωτα επιτεύγματα και καταγράφει αύξηση πωλήσεων που την κατατάσσει στην κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανίας ελαστικών. Διαθέτει σήμερα τρία εργοστάσια παραγωγής στην Κορέα και την Κίνα και έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο σε ευρώπη, ασία και αμερική, αναπτύσσοντας προϊόντα με ξεχωριστή ποιότητα και εξαιρετικές επιδόσεις ανταποκρινόμενη γρήγορα στην αλλαγή των αναγκών της αγοράς.

Nexen, οδηγώντας αύριο!


Η εταιρεία PirelliPirelli & C. SpA ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1872 από τον Giovanni Battista. Η Pirelli είναι η πέμπτη σε μέγεθος κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών στον κόσμο πίσω από την Bridgestone, Michelin, Continental και Goodyear ενώ είναι παρούσα σε περισσότερες από 160 χώρες. Διαθέτει 19 παραγωγικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο και ένα δίκτυο περίπου 10.000 διανομέων και λιανοπωλητών. Η Pirelli συμμετέχει στην χορηγία αθλητικών αγώνων από το 1907 και είναι σήμερα ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για την Formula One Championship για την περίοδο 2011-2016, καθώς και για την FIM Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Το 1974, η Pirelli εφηύρε το "ευρύ ελαστικό radial», κατόπιν αιτήματος της Lancia (αγωνιστική ομάδα ράλι) για ένα ελαστικό αρκετά ισχυρό, ώστε να αντέξει τη δύναμη της νέας Lancia Stratos. Εκείνη την εποχή τα αγωνιστικά ελαστικά ήταν είτε slick ελαστικά (πολύ φαρδιά ελαστικά με μειωμένο ύψος του πλευρικού τοιχώματος) ή ακτινωτά ελαστικά, τα οποία ήταν πολύ στενά για να αντέξουν την δύναμη της Lancia Stratos και δεν παρείχαν αρκετή πρόσφυση. Και τα δύο ήταν άχρηστα για τη Lancia Stratos. Έτσι λοιπόν η Lancia ζήτησε από την Pirelli μια λύση και το 1975 η Pirelli δημιούργησε ένα ευρύ ελαστικό με μειωμένο ύψος του πλευρικού τοιχώματος, αλλά με μια ακτινική δομή. Στη συνέχεια, η Porsche άρχισε να χρησιμοποιεί τα ίδια ελαστικά με το βραβευμένο Porsche 911 Turbo. Τον Μάρτιο του 2015, ανακοινώθηκε ότι η Pirelli αποδέχθηκε την προσφορά 7.100.000.000 € από την ChemChina, την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών στον κόσμο.


Η εταιρεία Sava ιδρύθηκε το 1988 στο Kranj της Σλοβενίας με την επωνυμία Sava Tires. Απασχολεί πάνω από 1.400 άτομα και παράγει ελαστικά αυτοκινήτων (PCR) και φορτηγών (TBR). Είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες της Σλοβενίας. Από το 2006, η εταιρεία είναι θυγατρική του ομίλου Goodyear Dunlop Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης του οποίου η έδρα βρίσκεται επίσης στο Kranj. Ο όμιλος Goodyear Dunlop Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης παράγει ελαστικά στη Σλοβeνία ​​(by Sava ), Πολωνία (by Debica ), Γαλλία (by Goodyear & Dunlop ), Τουρκία (by Goodyear) και Γερμανία (by Fulda & Dunlop).


Η εταιρεία Superking Manufacturers (Tyre) Pvt. Ltd. ιδρύθηκε το 1982 και έχει έδρα το Νέο Δελχί της Ινδίας. Ξεκίνησε την κατασκευή ελαστικών αγροτικών μηχανημάτων και στη συνέχεια επέκτεινε την παραγωγή της με την κατασκευή (στις υπερσύγχρονες μονάδες που διαθέτει) βιομηχανικών ελαστικών (Industrial) και ελαστικών βαρέων οχημάτων - μηχανημάτων (OTR). Η Superking εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.Η Tatko Holding ιδρύθηκε το 1927 από την Goodyear Tire and Rubber Co. και τον διανομέα της Dodge Brothers στην Τουρκία. Τα τελευταία 88 χρόνια, η Tatko έχει αναπτύξει σημαντικές βιομηχανικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς και έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία πολλές ξένες εταιρείες στην Τουρκία. Η Tatko Holding είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην τουρκική βιομηχανία ελαστικών κατασκευάζοντας κυρίως ελαστικά αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βιομηχανικών μηχανημάτων (Industrial).


Η εταιρεία Trazano (Zhongce Rubber Group Co, Ltd (ZC-RUBBER)) δημιουργήθηκε το 2009. Οι μηχανικοί της εταιρείας συνεργάζονται στενά με την διεθνή ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε & Α), η οποία συνδυάζεται με Ιάπωνες και Κορεάτες εμπειρογνώμονες. Παράγει όλους τους τύπους ελαστικών για φορτηγά - λεωφορεία - ελαφρά φορτηγά (TBR).

Τα ελαστικά TORQUE με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και διατηρούν ένα ισχυρό μερίδιο αγοράς στο χώρο του ελαστικού. Η εταιρεία παρέχει πολύτιμη τεχνική υποστήριξη και συμβουλές καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τεχνογνωσία της κατασκευής εμπορικών σημάτων στις παγκόσμιες αναπτυσσόμενες αγορές. Κατασκευάζει ελαστικά αυτοκινήτων (PCR), εκτός δρόμου (OFF ROAD), υψηλών ταχυτήτων (UHP) , ελαφρών φορτηγών (Light Trucκ - Van), φορτηγών (TBR) μέσα από μια ευρεία γκάμα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.


Η εταιρεία Toyo Tire ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1945 όταν ο ιδρυτής και πρόεδρος Rikimatsu Tomihisa, ίδρυσε την εταιρεία Toyo Tire & Rubber Co. Ltd στην Ιαπωνία. Το 1966, η Toyo Tire έγινε ο πρώτος ιαπωνικός κατασκευαστής ελαστικών με θυγατρική εταιρεία στις ΗΠΑ. Η Toyo Tire (USA) Corporation (όπως ήταν τότε γνωστή) ξεκίνησε την αποθήκευση και διανομή ελαστικών για εμπορικά φορτηγά από τις μικρές της εγκαταστάσεις στην Νότια Καλιφόρνια. Στη συνέχεια το 1975, πρόσθεσε την υπηρεσία αντικατάστασης ελαστικών για επιβατηγά αυτοκίνητα και μέσα από ένα δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπων, η Toyo Tire άρχισε να αναπτύσσεται στις ΗΠΑ. Η κατασκευή των πρώτων ελαστικών με την επωνυμία της Toyo Tire έγινε προς τα τέλη του 1980, όταν η εταιρεία άρχισε την παραγωγή εμπορικών ελαστικών στο Όρος Βερμόντ του Ιλινόις. Εκτός του ότι αυτό ενίσχυσε την οικονομία των ΗΠΑ, η παραγωγή στην Αμερική επέτρεψε την άμεση πρόσβαση σε αποθέματα, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος της παραγωγής. H Toyo Tire είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της ποιότητας, της απόδοσης και της άψογης εξυπηρέτησης που προσφέρει επί 65 έτη, με 45 χρόνια παρουσίας στις ΗΠΑ. Οι εταιρείες της Toyo λειτουργούν στον τομέα της ανάπτυξης, της κατασκευής, των δοκιμών, της εμπορίας και της πώλησης στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία , τη Μέση Ανατολή και την Ωκεανία. Ως αποτέλεσμα, η Toyo Tire έχει αποκτήσει αξιόπιστη φήμη σε όλο τον κόσμο.


Η εταιρεία Trelleborg ιδρύθηκε το 1905 με έδρα τη Σουηδία ως "Trelleborgs Gummifabriks AB" (the Rubber Factory Corporation of Trelleborg) από τον Henry Dunker και Johan Kock , οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνταν στον τομέα του ελαστικού. Αρχικά, η εταιρεία είχε 150 υπαλλήλους που παρήγαγαν ελαστικά ποδηλάτων και καουτσούκ για βιομηχανικές εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου  υπήρχαν μεγάλες παραγγελίες για τις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Trelleborg Wheel Systems είναι από τους μαγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών και ειδικεύεται στην κατασκευή ελαστικών αγροτικών (AGRI), περονοφόρων ανυψωτικών (klark), δασοκομικών και βιομηχανικών (Industrial) μηχανημάτων.
Η εταιρεία Triangle Tyre ιδρύθηκε το 1976 και έχει έδρα το Weihai της Κίνας. Αποτελείται από 8000 άτομα και ο κύκλος εργασιών είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση τα έσοδα από τις πωλήσεις το 2012, είναι η 14η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ελαστικών στον κόσμο. Η παραγωγή του Ομίλου χωρίζεται σε 4 μονάδες, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα στα 25 εκατομμύρια ελαστικά με ένα σχέδιο ανάπτυξης ώστε να φθάσει τα 40 εκατομμύρια.

Η ικανότητα παραγωγής κατανέμεται ως εξής:

- 5 εκατομμύρια ελαστικά φορτηγών (TBR).

- 20 εκατομμύρια ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων (PCR).

- 200.000 ελαστικά βαρέων οχημάτων - μηχανημάτων (OTR).

Το 2011, υπέγραψε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο στο Άκρον του Οχάιο και άνοιξε ένα γραφείο στην ίδια πόλη με 30 εργαζόμενους. Το 2012 άρχισε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Harbin για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή ελαστικών για αεροπλάνα, επιτρέποντας στην Triangle Tyre να ανταγωνιστεί με δύο άλλες εταιρείες στην Κίνα που παράγουν ήδη τέτοια ελαστικά. Είναι η 4η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής στον κόσμο, ελαστικών βαρέων οχημάτων - μηχανημάτων (OTR).


Tyfoon ελαστικά, μια καλή εναλλακτική λύση.

Τα ελαστικά Tyfoon αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για τα premium brands. Η ποιότητα αυτού του ελαστικού με ευνοϊκές τιμές μπορεί να ονομαστεί υψηλής ποιότητας. Τα Tyfoon ελαστικά αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στην Ευρώπη (δεν ισχύει για SUV και ALLSEASON). Είστε εγγυημένοι για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Λόγω της σύνθεσης του ελαστικού, της ένωσης από καουτσούκ και της επιλογής του πέλματος, τα ελαστικά Tyfoon λειτουργούν άριστα σε όλες τις συνθήκες. Ακόμη και όταν απαιτούνται ακραίες επιδόσεις, όπως φρενάρισμα σε επιφάνειες υγρού δρόμου ή σε ξαφνικούς ελιγμούς έκτακτης ανάγκης, τα ελαστικά Tyfoon αποδεικνύουν την ποιότητά τους. Εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή επαφή με τον δρόμο σε όλες τις συνθήκες. Είτε είστε μόνοι στο αυτοκίνητο είτε με την οικογένειά σας, πρέπει να είστε σε θέση να βασίζεστε πάντα στην απόδοση των ελαστικών σας. Τα ελαστικά Tyfoon συνδυάζουν την ασφάλεια και τα καλά χαρακτηριστικά οδήγησης με ένα πολύ ελκυστικό εύρος τιμών. Μην πληρώνετε υπερβολικά, επιλέξτε τα ελαστικά Tyfoon.

Tyfoon, για καλύτερη απόδοση!


Η εταιρεία United States Rubber Company (Uniroyal) ιδρύθηκε στο Naugatuck του Κονέκτικατ της αμερικής το 1892 και είναι ένας κατασκευαστής ελαστικών και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με συνθετικό καουτσούκ, καθώς και ποικιλία αντικειμένων για στρατιωτική χρήση. Το 1990, η Uniroyal αποκτήθηκε από τη γαλλική κατασκευαστή ελαστικών Michelin και έπαψε να υπάρχει ως ξεχωριστή επιχείρηση. Σήμερα, περίπου 1.000 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ παραμένουν εργαζόμενοι στη Michelin για να κατασκευάσουν τα προϊόντα μάρκας Uniroyal. Το σύνθημα διαφήμισης της εταιρείας ήταν "τα ελαστικά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι καλά ελαστικά".Η εταιρεία Viking ιδρύθηκε το 1931 στο Askim της Νορβηγίας ξεκινώντας την κατασκευή προϊόντων από καουτσούκ (συμπεριλαμβανομένων παπουτσιών και ελαστικών). Το 1970 η Viking κερδίζει την πρώτη της εμπειρία ως κατασκευαστής αρχικού εξοπλισμού που επικεντρώνεται στα ελαστικά των αυτοκινήτων. Με μερίδιο αγοράς άνω του 50%, η Viking κατέχει ηγετική θέση στη Νορβηγία. Σχεδόν κάθε νορβηγός γνωρίζει τη μάρκα και εμπιστεύεται τα ελαστικά της. Ταυτόχρονα, η Viking προμηθεύει με ελαστικά κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων (Volkswagen, Opel, Ford και Volvo). Ο αντίκτυπος στην ποιότητα των προϊόντων της Viking είναι εντυπωσιακός. Η επιτυχία της Viking στην εγχώρια αγορά της οδηγεί στην επέκτασή της στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Εξαγοράζεται από την Continental AG στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποκτώντας την τεχνογνωσία ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικλων στον κόσμο.


Η Vredestein Banden BV είναι μια Ολλανδική εταιρεία κατασκευής ελαστικών για αυτοκίνητα, ελαφρά φορτηγά, γεωργικά - αγροτικά οχήματα και μοτοσυκλετών. Η εταιρεία είναι ανεξάρτητη από άλλους μεγάλους κατασκευαστές ελαστικών και περιγράφει τον εαυτό της ως «μεσαίου μεγέθους». Το εταιρικό σύνθημα της είναι: "σχεδιασμένα να σας προστατεύουν». Η εταιρεία είναι γνωστή για τη στενή συνεργασία της με το διάσημο στούντιο σχεδιασμού Giugiaro, το οποίο σχεδιάζει όλα τα ελαστικά Vredestein στα υψηλά τμήματα της αγοράς ελαστικών (π.χ. υψηλής απόδοσης θερινά και χειμερινά ελαστικά). Η Vredestein αποκτήθηκε από τη ρωσική εταιρεία Amtel τον Απρίλιο του 2005 και έγινε μέλος της ομάδας Amtel-Vredestein. Αποκτήθηκε τον Μάιο του 2009 από την ινδική εταιρία κατασκευής ελαστικών Apollo Tyres Ltd. Η εταιρεία υπάρχει τώρα ως Apollo Vredestein BV και το κύριο εργοστάσιο είναι στο Enschede, Ολλανδία, ενώ τα άλλα προϊόντα, όπως τα γεωργικά ελαστικά και τα ελαστικά μοτοσυκλετών κατασκευάζονται στο εξωτερικό (π.χ. Ινδία, Ταϊλάνδη, Ινδονησία). Τα ελαστικά μοτοσυκλετών Vredestein ανταγωνίζονται με τις παραδοσιακές μάρκες, όπως η Michelin και η Continental.Η εταιρεία Westlake (Zhongce Rubber Group Co, Ltd (ZC-RUBBER)) ιδρύθηκε το 1958. Από το 2012 ανήκει μέσα στους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο

Τα έσοδα από τις πωλήσέις έφθασαν τα 2,9 δισ. Δολάρια το 2015. 10.000 επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια πελατών εμπιστεύονται τα ελαστικά της.

Οι μηχανικοί της εταιρείας συνεργάζονται στενά με την διεθνή ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε & Α), η οποία συνδυάζεται με Ιάπωνες και Κορεάτες εμπειρογνώμονες. Συνεχίζει να επενδύει εκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση διαφόρων εγκαταστάσεων παραγωγής και δοκιμών, όπως το πρώτο εργαστήριο δοκιμών θορύβου στην Κίνα και το σύστημα δοκιμών ελαστικών MTS Flat-Trac III CT. Παράγει όλους τους τύπους ελαστικών: αυτοκινήτων (PCR), φορτηγών (TBR), αγροτικών μηχανημάτων (AGRI), βαρέων οχημάτων-μηχανημάτων (OTR) , πολλαπλών χρήσεων (MPT).Για περισσότερα από 90 χρόνια, η Yokohama είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη εξαιρετικών σχεδίων και τεχνολογίας ελαστικών, δίνοντας στους οδηγούς καλύτερους ελέγχους στο δρόμο. Από την ίδρυσή της το 1917, έχει αφιερωθεί στην προώθηση της πρωτοπορίας της βιομηχανίας. Ήταν ο πρώτος κατασκευαστής ιαπωνικών ελαστικών που ελάβε πιστοποίηση ISO9001 σε αναγνώριση των υπηρεσιών της. Η Yokohama επίσης παίρνει πολύ σοβαρά τις ευθύνες της για το περιβάλλον. Μεταξύ των πολλών συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών της, εξάλειψε τη χρήση των CFC και του τριχλωροαιθανίου στη διαδικασία κατασκευής και άλλαξε την καύσιμη ύλη από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο για τη μείωση των εκπομπών CO2 και την εξοικονόμηση ενέργειας. Βασιζόμενη στις ανάγκες των ανθρώπων, η Yokohama εξακολουθεί να ανταποκρίνεται σε λύσεις συμβατές με το περιβάλλον που έχουν σχεδιαστεί για να έχουν καλύτερες επιδόσεις, ανεξάρτητα από την ανάγκη απόδοσης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να να βελτιώσουμε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας σε αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση τους στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.